Muffins med banan og sjokolade

Jeg bruker

  • 125 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 over modne bananer
  • 100 g sjokolade, grovhakket
  • 100 g oreo kjeks, grovhakker

 

Ha smøret og sukker i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, til det blir lyst og luftig. Tilsett et og et egg. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Mos bananene med en gaffel og bland de inn forsiktig. Vend inn sjokoladebitene og kjeksbitene.

Fordel røren i muffinsformer. Stek de på 170 grader i ca 25 minutter. Avkjøles på rist.

 

Jeg liker å bruke Anne Brith sin oppskrift til frosting

Sjokolade frosting

  • 3,5 dl melk
  • 4 ss mel

Kokes opp til en pudding og avkjøles. Helst til dagen etterpå.

  • 500 g smør
  • 500 g melis
  • 200 g smeltet sjokolade 70%

Pisk melis, smør, og pudding sammen i ca 15 minutter. Vend tilslutt inn den smeltede sjokoladen.

(Bilde er fra Lille My bursdagen til Lillesøster)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s