Sjokoladekarameller med nøtter

Oppskrift:

1 boks leche condencada/søtet kondensert melk
50 g usaltet smør
250 – 300 g kokesjokolade/mørk sjokolade
50 g kokos
200 g hakkede nøtter (jeg brukte litt hasselnøt, litt valnøtt og resten mandler fordi det var det vi hadde)
100 g mini marshmellows ev. store som er delt opp (gjerne med farger;)

Har leche condencada og smør i en gryte på lav varme. Pass på å rør så det ikke svir seg. Når den er varm nok (til å smelte sjokoladen) ev har begynt å koke ta den av varmen.

Ha oppi sjokoladen.Rør til den har smeltet.
Ha oppi kokos og nøttene som gjerne kan ristes litt enten i en tør stekepanne eller i ovnen. Tilslutt ha oppi marshmellowsene. Pass på at blandingen ikke er for varm for da smelter de bare. Ha det hele oppi en form og sett det i kjøleskap.

Jeg brukte silikonform, men hvis du ikke har det ville jeg lagt bakepapir ev. aluminumsfolie til godt over kanten på formen så du får det ut igjen 😉

Når den har blitt har kutter du den opp i biter. Den blir litt seig hvis den står for lenge i romtempratur så jeg vil anbefale å oppbevare den kaldt fram til den skal spises.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s